Cursus Detectie

Wat je juist kan verwachten van deze cursus?

Samen met drie andere vrolijke viervoeters leert Tania jullie hond detecteren op specifieke voorwerpen en geuren. We gaan aan het werk net zoals de echte drugs en explosieve honden, maar dan zonder de drugs en de explosieven 😉

Aan het einde van de cursus kan je in je eigen omgeving samen werken met je speurneus. We maken gebruik van stukjes Kong en kattenkruid die we verstoppen. Wanneer je hierna de smaak (of geur) te pakken hebt, kan je je inschrijven voor een vervolgcursus om van je hond een echte superspeurneus te maken.

Tijdens deze lessen maak je kennis met een brede waaier aan detectieoefeningen. Daar stopt het echter niet. Om je hond klaar te stomen voor de opbouwende moeilijkheidsgraad krijg je elke week een andere opdracht mee naar huis. Je engageert je dus om hier dagelijks 10 minuten samen met je hond op te oefenen. Om je hierin te motiveren en ondersteunen zal je samen met je medecursisten in een private Facebookgroep jullie proces delen. In deze groep kan je vragen stellen aan elkaar en aan de lesgevers. In deze groep kan je dagelijks je oefensessies posten dmv filmpjes, zo kunnen wij jou feedback geven. Zo kunnen jullie steeds blijven bijleren en groeien. Wij kijken er alvast naar uit om jullie en jullie speurneuzen beter te leren kennen!

Bij de start van de cursus krijg je een volledig detectie pakket met alle benodigdheden om aan de slag te kunnen. Dit pakket is inbegrepen in de prijs.

De lessen gaan door op het holistisch hondencentrum van 4Sanca in Lier.

Inschrijven kan via het formulier hier onderaan de pagina. Heb je nog vragen, stuur dan gerust een mailtje naar info@4sanca.be

Vroegboekkorting – 10 % indien ingeschreven voor 20/04/2022

max 3 deelnemers
6 maand
8 lessen

Inhoud van de lessen

 1. Kennismaking Detectie (zonder hond)
 2. focus en aanduiding
 3. volg de geur
 4. een speld in een hooiberg
 5. actieve detectie nieuwe geuren
 6. motivatie en concentratie
 7. verschillende locaties
 8. een echte speurneus

Maak kennis met de lesgevers

Sofie Ruymaekers

Zaakvoerster en manager hondentraining

meer info

Tania Tinck

Manager gezondheid en welzijn

meer info

Inschrijven voor deze groepsles


  Jouw gegevens

  Vul hier jouw gegevens in (*=verplicht veld).

  Jouw hond

  Vul hier de gegevens van je hond in (*=verplicht veld).

  Vragen

  Andere vragen ivm onze lessen (*=verplicht veld).

  Datum & locatie

  Prijs

  € 497.72 incl. btw

  Door in te schrijven verbindt u zich tot het betalen van de deelnameprijs. Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een factuur via e-mail die u eenvoudig online kan betalen, met Bancontact, kredietkaart of overschrijving.