Socialiseren van een pup bestaat uit verschillende componenten, een van die onderwerpen is het socialiseren op verschillende ondergronden. Hiervoor kan je binnen of in je tuin een parcourtje leggen. voor de gevorderden kan je naar park, bos of bouwwerf gaan.


Je legt een vuilzak, handdoek, kiezeltjes, rubberen mat, noppenplastiek, houd schaafsels, karton, een metalen plaat en andere objecten die je in huis hebt die vreemd kunnen aanvoelen aan zijn voetjes. Leg ze op de grond, best vast leggen anders wordt het speelgoed.

Je kan dit aanpakken op verschillende manieren:
1. Oefen de “Hier” door je pup naar jouw te roepen (meer hierover in de artikelen training) zodat hij over de ondergronden loopt. Op deze manier leert hij de ondergronden geen aandacht te geven en zijn focus op jouw te houden.


2. Laat hem rustig ontdekken door hem op zijn eigen tempo hierover te laten lopen, houd hem wel goed in de gaten dat hij niets opeet. Dit is een zeer aangename manier om op zijn eigen tempo te gaan ontdekken, meer onzekere pups hebben jouw voorbeeld nodig om te volgen, geef dus het goede voorbeeld. Deze manier is niet geschikt voor zeer timide en angstige pups omdat ze zelf niet durven gaan ontdekken.

3. Strooi zijn maaltijd over de verschillende materialen en motiveer hem zo om alles te ontdekken, hierdoor maak je een zeer positieve associatie met de materialen.

Durft je pup niet? Neem dan zelf het goede voorbeeld, pups leren ook van wat wij doen. Motiveer door te werken met speelgoed of voedsel, vraag een vriend hond (hond waar je pup goed mee overeen komt die het goede voorbeeld kan geven) of wacht rustig af. Geef je pup voldoende tijd om te leren door te observeren.


Wil je hulp bij het socialiseren van je pup?


Neem dan zeker contact met ons op via info@4 sanca.be of boek een telefonisch kennismakingsgesprek.

× Hoe kan ik je helpen?