Op onze hondenschool kreeg ik vaak te zien dat snuffelen een zeer positief effect heeft op honden. Honden worden hier rustigere van, dit haalt hun stress weg, … Dit heeft me getriggerd om er in verder te gaan zien.


Waarin verschilt snuffelen van detectie?
Wanneer honden onder stress komen te staan, gaan ze deze stress proberen te reguleren door te snuffelen. Detectie omschrijf ik als ‘gecontroleerd snuffelen’. Dit gecontroleerd snuffelen heeft hetzelfde rustgevende effect op de hond, maar daagt de hond ook uit in het oefenen van zelfbeheersing. Het tot een goed einde brengen van een opdracht geeft bovendien een gezonde boost aan het zelfvertrouwen van je viervoeter.

In onze praktijk komen we regelmatig in contact met oudere honden en honden met fysieke ongemakken. Dit maakt het soms moeilijk om een geschikte activiteit voor hen te zoeken. Detectie is een denksport, waardoor fysieke ongemakken van de hond zoals artrose, reuma, heupdisplasie, … hen niet belemmert.

Ik vind het fantastisch om ook deze honden een uitlaatklep en uitdaging aan te bieden die de relatie tussen hond en eigenaar versterkt, alsook hun zelfvertrouwen.

Wil je graag meer info over onze cursus detectie?

meer info en inschrijving via https://4sanca.be/lesson/cursus-detectie/

Stuur dan een mailtje naar info@4 sanca.be of boek een telefonisch kennismakingsgesprek in.

× Hoe kan ik je helpen?