Voor we van start gaan met gedragstraining gaan we eerst enkele zaken overlopen om alle mogelijke oorzaken van het ongewenst gedrag te kunnen aanpakken.

Allereerst beginnen we met te gaan kijken naar de basisbehoeften van een hond. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar toch merken we dat hier vaak de oorzaak van de problemen ontstaan. Verder gaan we kijken naar de basisbehoeften van het ras van je hond, want deze kunnen verschillen. en natuurlijk heb je ook nog individuele verschillen, ook daar dien je rekening mee te houden.

Een gezonde hond is een gelukkige hond!

Als je weet dat pijn de grootste oorzaak is van ongewenst gedrag zal je dus ook begrijpen waarom wij veel aandacht besteden aan de fysieke gezondheid van de hond. Ergens is dit zeer logisch, denk even na … Hoe gedraag jij je als je je niet goed voelt?

De basis van een goede gezondheid is natuurlijk gezonde voeding! We merken echter dat de kennis over hondenvoeding bij de meeste mensen zeer beperkt is, de kennis wordt gestuurd door grote merken met een sterke marketing. De honden voedingsindustrie is een miljoenenindustrie, dit zorgt ervoor dat vele commerciële voedingen vooral richten op de ogen van de mensen (en hun portefeuille) en niet de gezondheid van de hond.

Marketingstrategieën zorgen ervoor dat er vele mythes in de hondenwereld de ronde doen.

Een hond heeft voldoende beweging nodig, hoeveel en hoe lang is zeer variabel. Dit hangt af van de leeftijd, het ras, medische gezondheid, maar ook individueel. Als je gaat kijken naar de geschiedenis van jouw rashond, kan je een duidelijker beeld krijgen van de hoeveelheid beweging dat jouw hond nodig heeft. Maar het hangt natuurlijk ook af van het soort beweging dat je gaat doen, hoe intens deze is. De gouden regel voor voldoende beweging; kijk naar je hond!

Een gezonde geest heeft mentale uitdaging nodig, verveling is een belangrijke oorzaak bij ongewenst gedrag. We maken het ons honden somt te gemakkelijk. Zet je hond zijn hersenen aan het werk en zie hem genieten van uitdagingen!

Heel vaak wordt er over het hoofd gezien hoeveel slaap een hond nodig heeft. Slaaptekort kan voor het wat onaangenaam gedrag gaan zorgen. Hoe ben je zelf als je niet goed geslapen hebt?
Een hond heeft meer slaap nodig dan een gemiddelde mens, natuurlijk is dit ook afhankelijk van de leeftijd van de hond. Een volwassen hond heeft tussen de 12 en de 14 uur slaap nodig per 24 uur, dat is bijna het dubbele van ons mensen!

Een hond is een sociaal dier, zeker naar mensen toe. Ze hebben dan ook nood aan sociaal contact en kunnen problemen gaan ontwikkelen als ze te vaak alleen zijn. Met sociale interactie bedoel ik dan ook voornamelijk met de eigenaar, liefde affectie en connectie. Verwar dit niet met connectie met andere honden. Sommige honden houden van contact met andere honden, maar niet elke hond heeft nood of plezier aan contact met andere honden. Het is voornamelijk het contact en de relatie met jou die van groot belang is!

Vertoont jouw hond ongewenst gedrag dat je graag anders wil zien?

Stuur ons een mailtje of boek een telefonische kennismaking via: https://calendly.com/4sanca/telefonische-kennismaking

× Hoe kan ik je helpen?