Alternatieve therapieën voor honden

Door middel van manuele druk uit te oefenen op specifieke punten helpt het je hond zijn eigen genezingsproces te versterken.

Acupressuur

Acupressuur is een traditionele oosterse geneeswijze. Door middel van manuele druk uit te oefenen op specifieke punten helpt het je hond zijn eigen genezingsproces te versterken. Anders dan onze westerse geneeswijze gaat acupressuur ervan uit dat alles samenhangt, lichaam en geest. Zoals Einstein al zei; alles bestaat uit energie, dus ook het lichaam van de hond. Soms ontstaan er energetische blokkades binnen de energiestromingen (meridianen) die zich tot fysieke klachten kunnen uiten. Door in te werken op deze energiebanen, ook meridianen genoemd, te gaan inwerken kunnen we de energieblokkades opheffen. Hierdoor kan de energie terug vrij stromen en de zelfheling van de hond gaan activeren. Anders dan acupunctuur gaan we bij acupressuur geen naalden steken, maar met de vingers druk uit oefenen op specifieke acupressuurpunten die op de meridianen lopen.

Wanneer een consult inplannen?

Allergieën

Huidaandoeningen

Jeuk

Manken

Oorontsteking

Hoofdpijn

Incontinentie/veel plassen

Diarree

Agressie

Angst

Stress

Hypergedrag

Artrose / artritis

Hernia

Hoe verloopt een consult?

Bij een acupressuur consultatie kom je met je hond naar ons. Eerst zullen we rustig samen zitten en enkele vragen overlopen over je hond.

We zullen de voeding van je hond bespreken, deze heeft immers een grote invloed op de mentale en fysieke gezondheid van de hond.

Daarna zal onze medewerker je hond gaan onderzoeken via de meridianen en acupunten om zo een duidelijk beeld te krijgen over de gezondheid van je hond. Verder maken wij gebruik van kinesiologische testen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van zijn gezondheid en om eventuele problemen of allergieën op te sporen.

Na een korte plaspauze voor je hond zullen wij gebruik maken van acupressuur technieken om het zelfhelend vermogen van je hond te boesten en hem terug in balanse te brengen. Verder kunnen kruiden, supplementen of bloesems worden aangeraden om het zelfhelend effect te versterken.

Afhankelijk van de problematiek kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Dit wordt besproken op het einde van je eerste consult.

VRAGEN?
NEEM METEEN CONTACT OP MET 4 SANCA!

× Hoe kan ik je helpen?