Welzijn en gezondheid

Honden hebben vaak met fysieke klachten te kampen.
Graag helpen wij jou verder zodat je hond de welzijnszorg krijgt die hem de beste resultaten bezorgt.

Algemeen welzijn

In onze praktijk als gedragstherapeut heeft Sofie gemerkt dat honden vaak met fysieke klachten te kampen hebben. Honden laten niet altijd duidelijk zien dat ze ergens last van hebben. Doordat al onze medewerkers worden bijgeschoold en leren zeer opmerkzaam te zijn voor een goede observatie van de hond, zien wij regelmatig honden met chronisch overspannen spieren, hoofdpijn, keelontsteking, jeuk, allergieën, gewrichtspijn, overgewicht, …

zulke fysieke klachten zorgen vaak voor heel wat gedragsmatige problemen. Want als een hond niet goed in zijn vel zit gaat hij zich ook anders gedragen. 

 

Een specialist voor elke behandeling

In onze welzijn en gezondheids praktijk hebben wij ook ondervonden dat klanten niet altijd weten waar ze terecht kunnen met welke problemen. Er zijn een hele reeks van complementaire therapieën die je hond kunnen helpen in balans te komen, in onze praktijk kan je terecht voor enkele dienstverleningen, maar er bestaat meer. Door samenwerkingen met collega’s kunnen wij jullie steeds doorverwijzen naar de meest passende therapie voor jouw hond.

Zoals:

Fysiotherapeuten

Osteopaten

Acupressuur behandelaars

Cranio-sacrale behandelaars

Kinesiologische specialisten

Hydrotherapeut

Voedingsconsulent

Bach bloesem therapeut

Homeopaat

Healers

Reiki beoefenaars

Massagetherapeut

Natuurgeneeskundige

Hoe verloopt een consult?

In onze dienst “welzijnscontrole” gaan we samen in gesprek om het welzijn en gezondheid van je hond te bespreken. Na een grondige bespreking van je hond zijn problematiek kunnen we jou begeleiden bij het opzetten van de juiste zorgen voor je hond. Tijdens dit consult maken we gebruik van kinesiologische testen om je hond te gaan uittesten op vb parasieten, voedselallergieën, … Vervolgens zal je hond een acupressuur krijgen om zijn gezondheid goed ik kaart te kunnen brengen.

Indien nodig krijgt je hond onmiddellijk een behandeling van acupressuur, cranio-sacrale, krijg je advies voor voeding of aanvullende therapieën.

Na deze onderzoeken krijg je een duidelijk beeld van te door jou ondernemen stappen het beste zijn voor jou en je hond. En kunnen we je doorverwijzen naar de best passende dienstverlening.

 

VRAGEN?
NEEM METEEN CONTACT OP MET 4 SANCA!

× Hoe kan ik je helpen?