Cranio-sacrale therapie

Cranio-sacrale therapie is een behandelmethode om het oorspronkelijke evenwicht in het lichaam van de hond in balans te brengen en het zelfhelend vermogen te activeren.

Cranio-sacrale

Craniosacraal betekent letterlijk verbinding tussen schedel en heiligbeen. Cranio-sacrale therapie is een holistische behandelmethode afkomstig uit de osteopathie. Het is een manier om het oorspronkelijke evenwicht in het lichaam van de hond in balans te brengen en het zelfhelend vermogen te activeren.

D.m.v. zachte manuele handelingen wordt het bindweefsel van de hond beïnvloed. Het bindweefsel is een vlies dat als een elastisch web alles in het lichaam met elkaar verbindt. Door het bindweefsel te behandelen heb je dus invloed op de werking van heel het lichaam. Deze therapie is geschikt voor honden van alle leeftijden, voornamelijk voor senior honden is deze therapie uiterst geschikt en doeltreffend.

Wanneer een consult inplannen?

Ouderdomsklachten

Blessures

Rugklachten

Nekklachten

Artrose

Spondylose

Hernia’s

Kaakklachten

Verzwakt immuunsysteem

Ademhalingsmoeilijkheden

Angst

Stress

Hoe verloopt een consult?

Bij een cranio-sacrale consultatie kom je met je hond naar ons centrum. Eerst zullen we rustig samen zitten en enkele vragen overlopen over je hond.

Daarna zal onze behandelaar je hond gaan voelen om een duidelijk beeld te kunnen krijgen van de algemene gezondheid van je hond.

Hierna zullen wij gebruik maken van craniosacrale technieken om het zelfhelend vermogen van je hond te activeren en hem terug in balans te brengen. Verder kunnen kruiden, supplementen of bloesems worden aangeraden om het zelfhelend effect te versterken.

Afhankelijk van de problematiek kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Dit wordt besproken op het einde van je eerste consult.

VRAGEN?
NEEM METEEN CONTACT OP MET 4 SANCA!

× Hoe kan ik je helpen?